FREERK PASVEER

Klokreparatie Joure

 

Stoel- en staartklokken


Halverwege de 19e eeuw was er in Joure een indrukwekkende klokkenindustrie. Er werden aanvankelijk stoelklokken, maar later voornamelijk staartklokken gemaakt, die tot ver buiten Nederland werden verkocht.


Reparatie en Restauratie


Het repareren/restaureren van met name (antieke) Friese staart- en stoeltjesklokken is onze specialiteit. Door jarenlange ervaring en deskundigheid bent u bij Freerk Pasveer Klokreparatie Joure aan het juiste adres. Lees verder >


Herkomst analyse


Het is bij ons bedrijf mogelijk om een herkomst analyse van uw klok te maken zodat uw weet wie de maker is en zijn achtergrond. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het archief van Ten Hoeve Uurwerken met daarin zo'n 200 namen van klokkenmakers en klokkenschilders uit Joure. Daarnaast beschikken wij over gegevens van honderden andere klokkenmakers uit Friesland. 


Fotoreportage of video


Bij een uitgebreide restauratie of wanneer u dat op prijs stelt maken wij een kleine fotoreportage van de restauratie. Tegen een geringe meerprijs kunnen we van deze fotoreportage een HD-video maken die u zowel op deze website kunt bekijken, als ook voor eigen toepassingen of archief kunt downloaden.

Door jarenlange ervaring en deskundigheid bent u bij

Freerk Pasveer aan het juiste adres

homeIntro.htmlshapeimage_4_link_0